ALONSO MENENDEZ ROBUSTO

  • 1 919 kr
I lager.
Dela

Produktbeskrivning:

Alonso Menendez Robusto är en brasiliansk puro med täckblad och omblad av Mata Fina tobak och en inlaga med en blandning av Mata Fina och Mata Norte. Detta skapar en cigarr med full kropp med en krämig och len karaktär full av smaker. Det är inte bara tobaken som kommer från Brasilien utan även själva tillverkningen sker här, ledd av Felix Menendez som är sån till självaste Alonso.

Konstruktion - Alonso Menendez Robusto

Brasilianska täckblad kommer aldrig bli lika estetiskt tilltalande som från exempelvis Kuba eller Dominikanska Republiken. Detta då bladen från Mata Fina och Mata Norte är lite mer ruggiga. Trots detta så ger cigarren inget dåligt intryck utan ser gedigen ut, men det kan vara bra att ha med sig kunskapen om de brasilianska bladens karaktär så att man inte dömer ut cigarren för dess yttre. Doften är fantastisk med toner av choklad och torkat hö. Pinnen glöder mycket fint och draget är lätt utan att bli för slappt.

Smaker - Alonso Menendez Robusto

När man tänt cigarren så kommer smaker fram som snabbt känns igen för den som provat brasilianska cigarrer tidigare. Främst är det mjölkchoklad och kaffebönor. Smakerna är kraftfulla medan styrkan (nikotinet) är mycket låg. Som accent ligger lite peppar och viss kryddighet. Mot slutet av cigarren så kan viss syrlighet komma fram, påminner om citrusfrukt. Vissa gillar detta medan andra då bestämmer sig för att avsluta cigarren. Smaken av choklad blandat med krämighet gör att vissa aficionados drar paralleller till kladdkaka. Låter ju inte helt fel att röka kladdkaka…