Varukorg
Total summa: 0 Till kassan Fortsätt att handla
Svart te, eller fullt oxiderat te som det även kallas. Svart te bryggs med kokhett vatten, har en klassisk sträv och fyllig eftersmak och en mörkare koppfärg än de flesta andra teer. Teet passar även bra för de som vill ha mjölk i sin tekopp. Vi har både rena svarta teer i vårt sortiment, allt ifrån klassisk Yunnan FOP eller rökig Lapsang Souchong till en smaksatt klassiker som Earl Grey eller kryddig Masala Chai.
Fördelarna med svart te
Vi kommer äntligen att prata om vad som ger oss denna härliga dryck. Vid mindre hög koncentration än grönt te har svart te fortfarande flera fördelar tack vare tennin, tanniner och antioxidanter bland annat. Här är de:
1. Minskar risk för hjärtinfarkt.
2.
Så här gör man ett svart te
Grönt te är friskt och fruktigt i smaken. Vi har många teblandningar med grönt te, både rent te men också smaksatt. Grönt te är ickeoxiderat te, och har friskheten och gräsigheten kvar i koppen. Teet dricks med fördel med något lägre temperatur på vattnet, och lite kortare bryggtid. Vi har flera teblandningar med grönt te, både klassisk Sencha, men också egna blandningar så som Kustfägring och Mareld.
Så här gör man ett grönt te
Vitt te är så nära teplantan man kan komma, och är så obehandlat det kan bli, endast ångat med en konstgjord vind, för att få bladet att vissna. Så mycket som möjligt är alltså kvar av plantans ursprungliga egenskaper och smaker, och många cellväggar är fortfarande intakta. Vitt te innehåller antingen endast knoppar, eller knoppar tillsammans med det första bladet på plantan, beroende på vilken sorts vitt te det är. Endast knoppar brukar gå under namnet silver needle, men knopp och blad kallas i Kina för Pai Mu Tan. Knopparna är exklusiva, och ger teet en lätt nötig karaktär. Vi har flera vita teer i vårt sortiment, både smaksatta och rena.
Fördelar med Vitt Te
Nu när vi har sett vad vitt te handlar om, här är listan över hälsofördelarna med vitt te.
Så här gör man vitt te
Oolongte är ett mellanting av svart och grönt te. Det kallas även för brunt eller ibland blått te. För att tillverka ett oolongte plockar man två blad och knopp. Låter detta vissna för att sedan rulla teet eller knåda det. När tebladen mosas börjar teet att fermentera (oxidera). Denna process är kort, oftast låter man teet bara fermentera 30-40%. När tillverkaren är nöjd avbryts fermentationen genom att torka teet. I ett oolongte får man en dryck med stora tunga smaker och med god fyllighet.
Så här gör man ett Oolongte
Fördelar med Oolong Te
Liksom grönt te innehåller oolong te polyfenoler, som är utmärkta antioxidanter. Som en påminnelse tjänar antioxidanter, bland annat, till att sakta ner cellulär åldrande. Oolong har också flera andra fördelar:
Rooibos är egentligen inget te, utan en buske som är släkt med baljväxter, och växer endast i Sydafrika. Klimatet på platsen är speciellt, med en medeltemperatur på 40 grader Celsius. Där, under unika förutsättningar, växer Rooibos. Rooibos innehåller inget koffein naturligt, utan är söt och fyllig i smaken, vilket gör den utmärkt i teblandningar, och är perfekt för dig som vill undvika koffein i ditt te.
Fördelar med Rooibos Te
Förbrukningen av rooibos, som för andra typer av te, är full av fördelar. Här är en sammanfattning.
För den som är känslig mot koffein, eller vill prova något nytt, så har vi ört och kryddteer. Dessa blandningar innehåller inget te, utan endast, örter, blommor, bär och aromer. Teerna passar utmärkt mot kvällen då du vill varva ner, med exempelvis en kopp kamomill.
Fördelarna med örtteer
En av de värdefulla fördelarna med örtte är att de är koffeinfria. De är perfekta för en kvällsinfusion.
En annan inte obetydlig fördel med örtte är att de för det mesta har nollkalorier. Det är därför en utmärkt bantning allierad!
Sedan har flera örttetor lugnande ingredienser och är därför perfekta för att koppla av och minska stressen. Några, som kamillebaserade, kan vara berusade innan de lägger sig, eftersom de hjälper till att dekomprimera och sätta dig i ett tillstånd av idealisk avkoppling för att sova.
Vissa örtteer hjälper också till med matsmältningen. Detta gäller bland annat de som baseras på mint eller ingefära.
Jag skulle också vilja tillägga att det finns örtte som har en doft som verkligen luktar mycket bra och sprider sig lätt genom hela huset. Det kan vara ett enkelt knep att ge en trevlig lukt innan du tar emot gäster!