Vitt Te

TE I LÖSVIKT / Vitt te

Vitt te är så nära teplantan man kan komma, och är så obehandlat det kan bli, endast ångat med en konstgjord vind, för att få bladet att vissna. Så mycket som möjligt är alltså kvar av plantans ursprungliga egenskaper och smaker, och många cellväggar är fortfarande intakta. Vitt te innehåller antingen endast knoppar, eller knoppar tillsammans med det första bladet på plantan, beroende på vilken sorts vitt te det är. Endast knoppar brukar gå under namnet silver needle, men knopp och blad kallas i Kina för Pai Mu Tan. Knopparna är exklusiva, och ger teet en lätt nötig karaktär. Vi har flera vita teer i vårt sortiment, både smaksatta och rena.

Så här gör man vitt  te



Bryggtips för bästa smakupplevelsen: Vitt te: 2 g per kopp (2 dl), i 72-gradigt vatten med en bryggtid på 2-3 minuter.

See MENU & Order